kulturnadediscina
Bogata je zapuščina preprostih kmetov, gozdarjev in meščanov, ki so skozi zgodovino zrli v vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Živahen utrip srednjeveškega mesta se spogleduje z legendami in ohranjeno tradicijo znanj, verovanj ter sobivanja z naravo.
Oglejte si okolju prilagojeno alpsko arhitekturo in podoživite zgodbe cerkva ter kapel, gradov, visokogorskih kmetij, pastirskih bajt, tradicionalnih stavb, muzejev in razstav.

Kulturna dediščina srednjeveškega mesta

Kamnik velja za enega najlepših srednjeveških središč v Sloveniji. Najlepši pogled na Kamniško-Savinjske Alpe boste ujeli na manjšem skalnem griču sredi mesta, kjer stoji dvonadstropni romanski spomenik, kapelica Mali grad.

Povabljeni v sobane Medobčinskega muzeja Kamnik, v Frančiškanski samostan s Plečnikovim božjim grobom in bogato knjižnico (http://franciskani-kamnik.rkc.si/), Galerijo Mihe Maleša (https://www.muzej-kamnik-on.net/enote/galerija-miha-males/) in rojstno hišo Rudolfa Maistra (https://www.muzej-kamnik-on.net/enote/rojstna-hisa-rudolfa-maistra/). Mesto v naročju planin v svojem spominu nosi tudi zgodbo gline in keramike, v okviru tega pa predvsem kamniško majolko, katere zgodbo lahko spoznate v Hiši keramike, zakaj pa ne majolka. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji arhitekta Jožeta Plečnika, ki je prav tako ustvarjal v Kamniku. Izredno zanimiva je Lectarjeva hiša, kjer si lahko ogledate mini muzej izdelovanja sveč in posebne Plečnikove sveče.

Raziščite kulturne znamenitosti naših krajev; od Kamnika (https://www.visitkamnik.com/), Solčavskega (http://solcavsko.info/index.php?id=10; Luč (http://www.luce.si/turisticna-ponudba/kulturna-dediscina/cerkev-svetega-lovrenca), Jezerskega (http://www.jezersko.info/kulturne-znamenitosti.html) pa vse do Preddvora (http://www.preddvor-tourism.si/kulturna-dediscina/).

Start typing and press Enter to search