Pohodniški festival v Kamniško–Savinjskih Alpah

Združenje Kamniško-Savinjskih Alp od leta 2015 organizira Festival pohodništva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Festival ponuja raznolike pohode ter spremljevalni program v Alpah. Pohodi so številni in primerni za vse, od krajšega izleta po ravninskih poteh do izvirov, do težjih preizkušenj z vzponi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Festival zajema tudi spremljevalni program, ki ponuja gorniške filme, predavanja in celo igrane zgodbe iz preteklosti na našem območju. dogodke

Gorska veriga Kamniško-Savinjskih Alp, ki vabi poglede z izjemnimi razgledi na visoke vrhove dvatisočakov, že stoletja privablja obiskovalce od blizu in daleč. Razgibana krajina ponuja neskončno možnosti za preživljanje časa v naravi, dobro označene pohodne poti pa aktivnosti v gorah le še spodbujajo. Zaradi vse večjega zanimanja za pohodništvo se festival razvija in vsako leto ponudi nekaj več.

Foto: Boštjan Tacol

Foto: Boštjan Tacol

Uradna otvoritev letošnjega festivala, ki bo potekal od 20. do 25. junija 2019, se bo zgodila v četrtek, 20. junija, ob 17. uri v Kulturni dvorani v Lučah. Tako se bomo lahko na večer prvega poletnega dne podružili z enako mislečimi in premlevali o tem, na kateri vrh Kamniško-Savinjskih Alp se bomo odpravili v naslednjih dneh.

Vabljeni!

Program Pohodniškega festivala 2019:

Program pohodniški festival 2019

Start typing and press Enter to search